Steg tre

Nu har jag äntligen börjat komma nån vart me mitt julbak.
Har nyss gjort snickers, senare blir det att göra pepparkaksdeg som jag ska baka imorrnbitti.
Har även pyntat klart så nu har man fått julkänsla, känns bra.
En dålig bild på mina snickers, men dom blev goda iaf.



Längtar tills jul!


Nu ha ja hunne långt

Idag ha jag verkligen hunne mkt. Har jobbat, sedan när jag kommit hem började jag att städa. Så nu har jag fått upp ljusstakar, julstjärnor, strykit gardiiner och hängt upp, damsugit, dammat och lagt ut dukar.
Imorrn ska vi hälsa på mammas farbror Ernst, va ja sakna han! Har inte träffat han på länge nu. Sedan ska vi upp till Svedje en sväng och träffa mormor och morfar. Känner mig lite småkrasslig så jag ska känna mig för imorrn hur de känns annars blir det bastning på kvällen hos Hanna me gott sällskap.
Bakade förresten chokladkola i förrgår, blev ganska nöjd faktiskt. Lite mjuka blev dom, men riktigt goda.



Ska baka pepparkakor nu i helgen så jag har på söndag. Då bli det julskyltning, pepparkakor, lussebullar och glögg:) I love it!
Sen blir det till att baka en massa mer, snickers bli nästa drag tro jag.
Nä, dags för att sova nu så jag är pigg imorrn bitti.

Nu e de första gjort:)

Nu ha jag bakat mina lussebullar. Tog himla tid, men nu e de äntligen gjort.
Såhär såg dom ut innan:



Å efter


Chalotte Kalla

Helt fantastisk! 21 år och redan så bra. Hon är otrolig!
Etta idag i världscupen i Gällivare. Hejja Sverige!!






Snart advent

Varför ska de va så svårt att bara logga in å skriva några rader då och då?
I veckan har det varit en tung vecka, var ensam uska två dagar och då var det fullt upp, komme in 4 st på en gång och det skulle vara ekg, strep-a, spirometri, plus andra prover. Kan tacka Sanna att hon var där och hjälpte mig hinna allt. Har varit helt död på kvällarna när jag kommit hem.
Jag och Linda O har haft lite torka på träningsfronten, men till veckan är det till å ta nya tag.
Idag är det härligt väder, sol och skimrade snö. Sitter och tittar på världscupen i skidåkning, äntligen är det igång. Längtar tills det kommer mer snö och man kan börja åka skidor. Finns väl ingen skönare känsla att känna hur det biter i kinderna och hur ont det gör i armar och ben när man åkt färdigt.
Nästa helg är det advent så idag blir det till att stryka gardiner och sätta upp och baka lussebullar:)
Har börjat fått lite smått panik för jag har ännu inte köpt en enda julklapp! Har däremot räknat ut en massa och ska skicka efter från internet, men många som återstår.. Fattar inte att det ska vara så svårt att börja i tid, man tänker varje år att man ska vara färdig me julklapparna till advent. Kanske för att tiden går fortare och fortare, har man blivit så gammal?
Nä, nu ska jag titta färdigt på skidåkningen och sedan börja stöka.

Snart helg igen

Har varit sjuk i veckan så ja ha bara jobbat idag.. Veckan blir kort å snart e de helg igen.
Imorgon ska vi ha planeringsdagar på jobbet på eftermiddagen. Då ska vi först äta lunch på hotell Hoting, sedan bli de nån aktivitet av nått slag. Har inte gått veta vad än, blir en överraskning. Sedan ska vi avsluta dagen med after work, kommer att bli trevligt:)
Veckorna går fort och snart e de advent. Längtar verkligen efter att pynta och ta fram adventsstakarna. Advent och jul måste va de bästa på hela året. Så snart e de dags att börja baka lussebullar och sedan bli de julgodis:)
Längtar även efter att åka ner till Gotland och fira nyår. Den 26 bär det iväg, sen ha ja planerat att stanna till den 3.
Har aldrig varit på Gotland så de blandat me å träffa Robban kommer att bli en minnesvärd resa:)
Nu ska ja diska å fixa undan lite så ja ha de gjort när ja kommer hem imorgon.

oj oj, nästan 6 veckor sen sist..

Kan inte få för mkt av de goda:)
Både förra helgen och denna helg har jag fått träffa min lilla solstråle.
Lite bilder på världens sötaste







Man blir så glad att få vara i närheten av henne, hon gör så roliga grimarser och nu har hon även börjat krypa så de e en himla fart på henne. Hon e så go:)
För nån vecka sedan tog jag avsked av mitt gamla jobb, var på personalfest. Dom e så härliga å ja kommer att sakna dom. Tack så mkt för presenten!
Hade även besök av Robban som var här och hälsade på från Gotland så de va pricken över i:t. Han var här en vecka och jag var ledig nästan hela veckan. Så det blev mkt god mat, dryck, samtal, men sällskapet var bäst:)
Så i nyår blir det Gotland för min del, längtar!
I helgen har jag umgåtts me min familj. Var till brocksjön igår och hälsade på så då köpte jag med mig blommor och dom blev väldigt glad, helst mamma;)
Ikväll har Hanna varit här och hälsat på så vi har dippat grönsaker och tittat på film. Har inte träffat henne på ett tag så de va trevligt å sitta å skvallra lite.
Har även kommit igång me min träning äntligen.. jag och Linda O har gått en timma varje veckodag i två veckor nu, hon hade mätat och de va 6,5 km. Inte illa pinkat! Känner att man verkligen blir piggare och gladare av att röra på sig så nu e de bara å fortsätta.
Imorrn e de farsdag så då ska jag till brocksjön å gratta pappa å äta lite tårta.
Nu ska ja titta klart på en film, ska försöka skärpa mig me uppdateringen.
Ha de gött!


RSS 2.0